Έμπειροι ακτινολόγοι με τελευταίας τεχνολογίας υπερηχογράφους, εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας, πραγματοποιούν υπερηχογραφήματα στο σπίτι του ασθενούς μέσα σε λιγότερο από μία ώρα.

Αμέσως μετά την εξέταση και ενώ ακόμη ο ιατρός βρίσκεται στο σπίτι του ασθενούς, το υπερηχογράφημα και η λεπτομερειακή έκθεση-γνωμάτευση τυπώνονται και παραδίδονται στον ασθενή και στέλνονται μέσω ίντερνετ στο συντονιστικό κέντρο και στους θεράποντες ιατρούς.

Το υπερηχογράφημα είναι πολύ χρήσιμη εξέταση για συμπαγή όργανα όπως είναι το ήπαρ. Ειδικά το ήπαρ που σε ορισμένα σημεία του βρίσκεται κάτω από το τοίχωμα της κοιλιάς και του θώρακα και είναι άμεσα προσβάσιμο με τους υπερήχους (ακουστικά παράθυρα), απεικονίζεται με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια.

Άλλα συμπαγή όργανα που απεικονίζονται καλά στους υπερήχους είναι το πάγκρεας, οι νεφροί, ο προστάτης, ο θυρεοειδής. Απεικονίζονται επίσης άριστα όργανα γεμάτα με υγρό όπως η ουροδόχος και η χοληδόχος κύστη.

Με υπερήχους φαίνονται πολλά ακόμη ανατομικά στοιχεία όπως είναι τα μαλακά μόρια (μυς), ομάδες λεμφαδένων, έλεγχος για ύπαρξη υγρού ή αίματος στην κοιλιά ή το θώρακα. Ομοίως αναδεικνύει παθολογικά μορφώματα που είναι είτε συμπαγή (π.χ. όγκοι), είτε γεμάτα υγρό, όπως αποστήματα και κύστεις.

Η έγχρωμη υπερηχογραφία (Triplex) είναι η εξέταση εκλογής για τα αγγεία, όπου μελετώνται το εύρος τους, η ταχύτητα του αίματος μέσα σε αυτά, το πάχος και η ποιότητα του τοιχώματος, καθώς και η ύπαρξη θρόμβων. Στη φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζεται η φλέβα (vein) με την ύπαρξη θρόμβου αίματος μέσα στον αυλό της (clot). Έγκαιρη διάγνωση αυτής της κατάστασης μπορεί να σώσει ένα μέλος (πόδι).

Το υπερηχογράφημα μαστού είναι εξέταση συμπληρωματική της μαστογραφίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 1144 (όλο το 24ωρο)